Blogg, Tips

Tänk över investeringarna till ert lantbruk

Just nu ökar inflationen. Som följd stiger priserna. Därför kan det vara idé att se över era kostnader inom lantbruket. Att till exempel ändra elförsörjningen kan ni tjäna mycket pengar på.

Investera i solceller

Inte alla har ytor att sätta upp solceller på. Men för lantbruk är detta ett bra alternativ att sänka sina långsiktiga kostnader på. Investerar ni nu när räntorna fortfarande är på en rimlig nivå blir lånen dessutom billigare. Väntar ni för länge kan det bli mycket dyrare men det lönar sig nog ändå. Tänker ni på miljön är det ett klart val.

Lantbruk som företag får bidrag

Är ert lantbruk ett företag kan ni söka bidrag för att ni stöttar miljön. Solenergi är en fossilfri energiform och bidrar till ett bättre klimat. Dessutom kan ni sälja den el som ni har i överskott till energibolag som behöver mer. På det sättet får ni både lägre utgifter och högre inkomster. Naturligtvis är det viktigt att göra en investeringsplan. Det finns hjälp att få om ni tycker det är krångligt. Råd om hur ni hanterar solcellerna efter installationen finns också att tillgå.

Jane Larsson (Author)