Blogg, Tips

Snön faller och taken behöver skottas – anlita proffs

Vintern närmar sig med stormsteg och stora delar av Sverige väntar stora mängder snö. Det kan locka att gå upp på ditt tak och skotta själv men detta medför stora risker. I denna artikel tittar vi närmare på varför du bör anlita proffs som skottar ditt tak.

Skotta taket

Du behöver skotta ditt tak om snödjupet blir mer än 50 centimeter. Skälet till att taket behöver snöskottning är att packad snö blir en tung belastning för taket. Vissa typer av byggnader som ekonomibyggnader eller ladugårdar har ett större behov av att snöskottning än en vanlig villa med sadeltak.

Anlita proffs

Att gå upp på taket själv och snöskotta kan locka men takskottning innebär stora risker. Uppskattningsvis skadar sig nästan 1000 personer i Sverige varje år av att skotta snö. Riskerna är skäl nog för att ta en titt här innan du bestämmer dig för att gå upp på ditt tak under vintertid.

Åtgärder under sommartid

Under sommaren är det viktigt att du kontrollerar taket och tittar efter rost och röta. När vintern kommer är det försent att åtgärda taket. Du behöver därför göra en översyn av taket under sommaren. Om du känner dig osäker finns det alltid experthjälp att anlita.

Jane Larsson (Author)